210 - 9 4 1 1 7 3 0 info@orionpools.gr

Προκάτ πισίνα για εσωτερικό χώρο – Hydrous (Χάϊντρους)

Νοέ 26, 2022

Προκάτ πισίνα για εσωτερικό χώρο – Hydrous (Χάϊντρους)

 

Μια Προκάτ πισίνα για εσωτερικό χώρο είναι όντως κάτι το ιδιαίτερο και πρέπει να αντιμετωπίζεται σωστά, σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό, από το ξεκίνημα της ιδέας, μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Εμείς όμως στο άρθρο αυτό θα ασχοληθούμε ειδικότερα με εκείνες τις περιπτώσεις που ή τοποθέτηση μιας εσωτερικής πισίνας πρέπει εξ ανάγκης να γίνει σε ήδη διαμορφωμένο εσωτερικό χώρο.

Υπάρχουν πράγματι πολλοί λόγοι που μια οικογένεια θα μπορούσε να σκεφτεί την εγκατάσταση μιας πισίνας σε κάποιο εσωτερικό χώρο της οικίας, χωρίς προηγουμένως να τον έχει προγραμματίσει και προετοιμάσει ανάλογα.
Οι λόγοι αυτοί συνηθέστερα έχουν να κάνουν με την ανάγκη χρήσης του υγρού στοιχείου από μέλη της οικογένειας, είτε για λόγους απαραίτητης άσκησης, είτε αποκατάστασης, είτε χαλάρωσης σε συνθήκες έντονης καθημερινής δραστηριότητας.

Προκάτ πισίνα για εσωτερικό χώρο  – Ιδανική λύση η πισίνα Hydrous (Χάϊντρους)

Έτσι ή ανάγκη για την απόκτηση και τοποθέτηση μιας πισίνας σε εσωτερικούς χώρους συναντά τις πισίνες Hydrous που είναι ιδανικές για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Η τοποθέτηση μιας πισίνας σε εσωτερικό χώρο μπορεί να γίνει είτε σε κάποιο υπόγειο, είτε σε ένα χώρο γκαράζ, σε σκεπαστή βεράντα, σε κλειστό ημιυπαίθριο χώρο και σε κάθε χώρο που μπορεί να αντέξει το βάρος του όγκου του νερού.

Τα κυριότερο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε αυτές τις περιπτώσεις, πέραν από την αντοχή του δαπέδου στο βάρος του νερού, είναι ο τρόπος κατασκευής και η αναστάτωση που μπορεί να προκαλέσουν οι σχετικές εργασίες.

Θα πρέπει εδώ να διευκρινίσουμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις η διάσταση της πισίνας που σχεδιάζεται, δεν θα ξεπερνά τα 6m, και το βάθος του νερού δεν θα ξεπερνά το 1,30m. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι τα χαρακτηριστικά της πισίνας που αναφέραμε καλύπτουν όλες σχεδόν τις απαιτήσεις που προσδοκούμε από την χρήση του υγρού στοιχείου για εσωτερικούς χώρους, και θα το ξεκαθαρίσουμε στην συνέχεια.

Προκάτ πισίνα για εσωτερικό χώρο – Τοποθέτηση της πισίνας Hydrous

Η τοποθέτηση μιας πισίνας Hydrous γίνεται πάνω στο δάπεδο του χώρου που έχετε αποφασίσει να αφιερώσετε για την τοποθέτηση της. Τα δε επι μέρους στοιχεία της, δηλαδή τα ειδικά μεταλλικά γαλβάνιζέ πάνελ που σχηματίζουν τα τοιχία της μεταφέρονται εύκολα και μπορούν άνετα να περάσουν από τις πόρτες και τα παράθυρα που οδηγούν προς τον χώρο αυτό .

Τα μηχανήματα τοποθετούνται σε χώρο είτε πλησίον της πισίνας είτε σε κάποια απόσταση. Η απαίτηση δημιουργίας ενός φρεατίου ασφαλείας για τυχόν διαρροή νερού είναι μεν αναγκαία αλλά όχι δεσμευτική.

Τον εξοπλισμό και τα διάφορα αξεσουάρ που θα θέλατε να εγκαταστήσετε στη πισίνα Hydrous θα πρέπει να τα επιλέξετε μαζί με την παραγγελία σας.
Στο συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε, ότι και σε μια παραδοσιακή πισίνα.

Προκάτ πισίνα για εσωτερικό χώρο – Εξοπλισμός πισίνας Hydrous

Επιτρέψτε μας να σας αναφέρουμε τα διάφορα πρόσθετα που μπορείτε να εγκαταστήσετε στην πισίνα Hydrous :

 • Φωτιστικά σώματα
 • Σύστημα παραγωγής υδάτινου ρεύματος
 • Στόμια υδρομασάζ
 • Στόμια μασάζ αυχένα
 • Σύστημα θέρμανσης του νερού
 • Θερμομονωτικό καλύμμα
 • Εργαλεία υγδρογυμναστικής

Έχοντας μια τέτοια δυνατότητα επιλογής εξοπλισμού, μπορείτε να καταστήσετε την πισίνα Hydrous, ακόμη και πισίνα φυσικοθεραπευτηρίου, όπως εύκολα θα το διαπιστώσετε στα διάφορα Βίντεο του καναλιού μας.

Επιπλέον η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου σε συνδυασμό με την επένδυση και τη θερμομόνωση των τοιχωμάτων της πισίνας, θα σας εξασφαλίσει την εύκολη πρόσβαση σε αυτήν.

Προκάτ πισίνα για εσωτερικό χώρο – Αποφύγετε τα προβλήματα

Είναι γνωστό ότι με την εγκατάσταση εσωτερικής πισίνας, δημιουργείται παράλληλα μια εστία παραγωγής υδρατμών στο χώρο που θα την τοποθετήσετε.
Η διαφορά θερμοκρασίας του νερού της πισίνας (28 -32 0c) με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος  (23-26 0C) δημιουργεί αυτό το φαινόμενο.

Αποτέλεσμα του φαινομένου αυτού είναι η υγρασία που δημιουργείται να φτάνει  στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού με τα γνωστά προβλήματα υγρασίας (έντονες μυρωδιές και φθορές ή διαβρώσεις του λοιπού εξοπλισμού της οικίας κλπ).

Οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να αποφύγετε τις επιπτώσεις αυτές, στην περίπτωση της τοποθέτησης μιας επίγειας πισίνας Hydrous, είναι συγκεκριμένες και εύκολες :

 • Τοποθέτηση του θερμομονωτικού καλύμματος στη πισίνα κάθε φορά που δεν την χρησιμοποιείτε.
 • Τοποθέτηση ενός εξαεριστήρα στο χώρο της πισίνας που να εξάγει αέρα από το χώρο της πισίνας προς την εξωτερική ατμόσφαιρα.
 • Τοποθέτηση ενός φορητού αφυγραντήρα που θα διατηρεί τη υγρασία του χώρου στα επιθυμητά επίπεδα.
 • Απομόνωση του χώρου τοποθέτησης της πισίνας από την υπόλοιπη οικία, μέσω της δημιουργίας τοιχωμάτων κλπ. ειδικά μονωμένων και ανθεκτικών στην υγρασία.
 • Εάν είναι εφικτό διατήρηση της θερμοκρασίας στον χώρο της πισίνας σε μικρή διαφορά με τη θερμοκρασία του νερού της , ώστε να μειώσουμε το φαινόμενο της εξάτμισης.

Θα σας συστήναμε ένθερμα, να δώσετε μεγάλη βαρύτητα στις παρατηρήσεις μας και να τις θεωρήσετε δεσμευτικές για μια διαρκή απόλαυση της πισίνας Hydrous χωρίς προβλήματα.

 

Επικοινωνήστε με το τεχνικό τμήμα της ORION POOL SOLUTIONS για να συζητήσετε από κοντά και να επιλύσετε κάθε απορία σας

Επικοινωνήστε μαζί μας :

 • Λάμπρου κατσώνη 54, Καλλιθέα, τκ 17674
 • Τηλέφωνο : 210 - 9411730
 • Fax : 210 - 9411190
 • Email : Info@orionpools.gr

 

Όροι χρήσης - Cookies

Πολιτική Απορρήτου