210 - 9 4 1 1 7 3 0 info@orionpools.gr

Μικρή προκάτ πισίνα

Απρ 30, 2021

Μικρή προκάτ πισίνα Hydrous – Πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις παραδοσιακές πισίνες

Η χώρα μας περιβάλλεται από θάλασσα στις τρεις πλευρές της. Είμαστε συνδεδεμένοι μαζί της με ένα φυσικό τρόπο. Την απολαμβάνουμε είτε τη θέα της είτε κολυμπώντας σε αυτή. Αυτές οι συνθήκες μας έχουν κάνει να πιστεύουμε, έστω και υποσυνείδητα ότι και η πισίνα είναι κάτι παρόμοιο. Είναι όμως;  

Όταν η πισίνα έκανε τις πρώτες εμφανίσεις στην Ελληνική αγορά, ήταν αδιανόητο να έχεις πισίνα μικρότερη των 50m2. Ήταν η εποχή που η πισίνα ήταν προσιτή μόνο σε πολύ περιορισμένο οικονομικό κύκλο των Ελλήνων. Ωστόσο το κόστος δεν ήταν ο μόνος παράγοντας που εμπόδιζε την αύξηση του αριθμού των κατασκευών. Παράλληλα με τις υψηλές δαπάνες ο περίπλοκος τρόπος κατασκευής και τα διαθέσιμα μηχανήματα, δεν βοηθούσαν την εξάπλωση της ιδέας.
Με το πέρασμα του χρόνου, η βελτίωση της τεχνολογίας στο τομέα κατασκευής και εξοπλισμού της πισίνας, βοήθησε πολύ περισσότερους να προσεγγίσουν την απόλαυση μιας πισίνας στον ιδιωτικό τους χώρο.

Η επανάσταση που έγινε στο συγκεκριμένο χώρο την δεκαετία του 80, οδήγησε στην εκτίναξη του αριθμού των κατασκευών. Βέβαια η ιδέα εξακολουθούσε να θεωρείται ευκολότερα πραγματοποιήσιμη ανάμεσα στα ανώτερα του μέσου όρου βαλάντια, αλλά και στην ραγδαία ανερχόμενη μεσαία τάξη.

Η επανάσταση των μικρών διαστάσεων

Χρειάστηκε να φθάσουμε στην δεκαετία του 2000 για να βιώσουμε μιαν άλλη επανάσταση, την επανάσταση των προκατασκευασμένων πισίνων, του compact εξοπλισμού και της δυνατότητας απόκτησης μιας πισίνας, ανάμεσα σε εύπορα μεν αλλά με πιο συνετή, πρακτική και οικονομική νοοτροπία, στρώματα του πληθυσμού.

Η Σημερινή επανάσταση αφορά στην αλλαγή άποψης για τις διαστάσεις που πρέπει να έχει μια πισίνα.
Μικρή προκάτ πισίνα. Οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες, άρχισαν να βλέπουν την πισίνα περισσότερο για τα ευεργετικά αποτελέσματα της χρήσης της και λιγότερο για την βελτίωση της κοινωνικής εικόνας από την απόκτηση της. Άρχισαν να βλέπουν, ότι και η πισίνα με μικρές διαστάσεις μπορεί να προσφέρει ότι και η μεγάλη και μάλιστα με αρκετά ειδικότερα πλεονεκτήματα. Άρχισαν να βλέπουν τα οικονομικά και πρακτικά οφέλη μιας πισίνας που θα μπορεί να τοποθετηθεί και επί του εδάφους, χωρίς τις φασαρίες και το κόστος της εκσκαφής και των προβλημάτων που την συνοδεύουν.

Έτσι εμείς για την κάλυψη των αναγκών της αγοράς στο συγκεκριμένο τομέα σχεδιάσαμε, αναπτύξαμε και παρουσιάσαμε τις πισίνες Hydrous

Μια αναφορά στα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι μικρές πισίνες Hydrous θα σας βοηθήσει να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα και έναν έγκυρο οδηγό στις σχετικές αποφάσεις σας.

Μικρή προκάτ πισίνα – Πλεονεκτήματα

1-Είναι οικονομικά προσιτή ενώ επί πλέον δεν απαιτεί άδεια κατασκευής, (όπως οι παραδοσιακές πισίνες ακόμη και οι προκατασκευασμένες), έχει ελάχιστο χρόνο τοποθέτησης (χρειάζεται μόνο 2-4 ημέρες ), δεν απαιτεί σοβαρή επέμβαση στο περιβάλλον, και εάν τοποθετηθεί στο εσωτερικό μιας κατοικίας δεν δημιουργεί καμία δραματική αύξηση του κόστους κατασκευής (που στη περίπτωση της παραδοσιακής πισίνας διπλασιάζει το τεκμήριο διαβίωσης )

2- Συγκεκριμένο κόστος προμήθειας και τοποθέτησης της.
Το κόστος των πισίνων της σειράς Hydrous είναι συγκεκριμένο και οριστικό  πριν από την εγκατάστασης τους ενώ συγκεκριμένος είναι  και ο χρόνος τοποθέτησης. Σε σύγκριση  με αυτά, το κόστος και ο χρόνος εγκατάστασης μιας  παραδοσιακής πισίνας σίγουρα είναι άγνωστος, καθώς σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται τελικά στους αρχικούς υπολογισμούς, συχνά δε υπερβαίνει ακόμα και τα πιο ευέλικτα σχέδια του ιδιοκτήτη.

3-Δυνατότητα κολύμβησης.
Η σειρά πισίνων Ηydrous προσφέρουν τη δυνατότητα κολύμβησης στην ελάχιστη διάσταση των 4,20m χωρίς αναστροφές για όση χρονική περίοδο επιθυμεί ο κολυμβητής και με δυνατότητα ρύθμισης της ισχύος του ρεύματος ώστε να ταιριάζει στην επιθυμία του. Η δυνατότητα αυτή προσφέρεται με την εγκατάσταση ενός συστήματος αντίθετης ροής.

4- Ελάχιστη απαιτούμενη ενέργεια
Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της σειράς Hydrous είναι η μειωμένη απαίτηση ενέργειας για την λειτουργία της .Με την σημερινή αύξηση του κόστους ενέργειας, η Hydrous είναι η ιδανική λύση καθώς δεν περιέχει μεγάλο όγκο νερού όπως οι παραδοσιακές πισίνες και άρα δεν απαιτεί μεγάλη δαπάνη ενέργειας .Είναι ιδιαίτερα φιλική πρόταση για το περιβάλλον στους τομείς του νερού ,των χημικών και της ενέργειας για την λειτουργία της.(αντλία ισχύος 0,125kw και ηλεκτρικός θερμαντήρας ισχύος 3kw).

5- Δυνατότητα λειτουργίας όλο το χρόνο

Λόγω του μικρού όγκου του νερού που περιέχουν οι πισίνες της σειράς Hydrous και με τη βοήθεια του ηλεκτρικού θερμαντήρα ισχύος μόνο 3,3 Kw ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στον standard εξοπλισμό τους,  σε συνδυασμό με τη μόνωση των τοιχίων τους και του θερμομονωτικού καλύμματος, μπορούν να θερμάνουν και  να διατηρήσουν ζεστό  το νερό τους εύκολα και οικονομικά. Έτσι εξασφαλίζεται η λειτουργία της πισίνας για όλο το χρόνο.
Αντίθετα οι Παραδοσιακές πισίνες λόγω του μεγάλου όγκου νερού απαιτούν μεγάλη δαπάνη στη προσπάθεια αύξησης της κολυμβητικής περιόδου και είναι σχεδόν αδύνατο να λειτουργήσουν όλο το χρόνο 

6- Εύκολη συντήρηση, ελάχιστος χρόνος φροντίδας
Για την φροντίδα της πισίνας HYDROUS χρειάζεται ελάχιστος χρόνος και χημικά σε σύγκριση με τις παραδοσιακές πισίνες οι οποίες στη πορεία του χρόνου απαιτούν σημαντική δαπάνη χρημάτων και χρόνου για τη συντήρηση τους.

Επικοινωνήστε μαζί μας και ζητήστε μας αναλυτική προσφορά για την πισίνα των δικών σας διαστάσεων. Όσο μικρό χώρο και εάν διαθέτετε.
Με τις προκάτ πισίνες Hydrous, όλα είναι εφικτά.

Επικοινωνήστε μαζί μας :

  • Λάμπρου κατσώνη 54, Καλλιθέα, τκ 17674
  • Τηλέφωνο : 210 - 9411730
  • Fax : 210 - 9411190
  • Email : Info@orionpools.gr

 

Όροι χρήσης - Cookies

Πολιτική Απορρήτου