210 - 9 4 1 1 7 3 0 info@orionpools.gr

Φορητές Προκάτ πισίνες – Hydrous (Χάϊντρους)

Φορητές Προκάτ Πισίνες – Hydrous (Χάϊντρους)

 

Οι Προκάτ πισίνες έχουν πλέον καταξιωθεί, στο ευρύτερο κοινό ως ένας οικονομικότερος και ευκολότερος τρόπος για την απόκτηση και την απόλαυση που προσφέρει μια πισίνα.
Οι κύριες τεχνικές προδιαγραφές βέβαια που χαρακτηρίζουν αυτή την κατηγορία αφορούν την δόμηση των τοιχίων τους από μεταλλικά πάνελ, την αγκύρωση αυτών των πάνελ σε δάπεδο μπετού, την υποστήριξη τους με την βοήθεια αντηρίδων και την εσωτερική επένδυση τους με μανδύα (liner). Ακόμη απαιτούν πρόσθετο χώρο εκσκαφής περίπου 1,5 -2.0m σε κάθε διάσταση για τις απαραίτητες αντηρίδες στήριξης των πάνελ, στην περίπτωση που θα τοποθετηθούν εντός του εδάφους.

Υπάρχει όμως και μια πρόταση που επιτρέπει σε ένα τύπο Προκάτ πισίνας να χαρακτηρίζεται και ως φορητή. Δηλαδή χωρίς να είναι απαραίτητο να αγκυρωθεί στο δάπεδο στο οποίο θα επικαθήσει, ώστε δεν απαιτεί τον πρόσθετο χώρο των 1.5-2m για τις αντηρίδες στήριξης, καθώς απλά δεν είναι απαραίτητες για τα ειδικά αυτά πάνελ, τα οποία είναι αυτοφερόμενα ως προς τα φορτία που δέχονται.

 

Φορητές Προκάτ Πισίνες – Hydrous – ( Χάϊντρους)-Τι διαφορετικό προσφέρουν

 

Αλλά ας δούμε προσεκτικότερα τι ακριβώς είναι αυτή η σημαντική διαφορετικότητα που διαθέτουν οι προκάτ πισίνες Hydrous, σε σχέση με τις κλασσικές, ώστε να χαρακτηρίζονται φορητές, και τί ακριβώς εννοούμε με αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Φορητή λοιπόν είναι κάθε κατασκευή η οποία δεν αγκυρώνεται μόνιμα στο δάπεδο έδρασης και μπορεί κανείς να την μετακινήσει όταν το επιθυμήσει.

Όλοι οι τύποι πισίνας προκάτ, εκτός της πισίνας Hydrous, που κατασκευάζονται από μεταλλικά πάνελ, συνοδεύονται από τις αντηρίδες τους (που είναι απαραίτητες για να αντέχουν τα τοιχία την πίεση του νερού), οι οποίες πακτώνονται στο δάπεδο και όχι μόνο. Πέραν της πάκτωσης, τοποθετείται και μπετό στη βάση κάθε αντηρίδας.

Αντίθετα τα πάνελ δημιουργίας των τοιχίων στις πισίνες Hydrous, λόγω της ειδικής κατασκευής τους, είναι αυτοφερόμενα, δηλαδή αντέχουν τα φορτία πίεσης του νερού χωρίς την χρήση αντηρίδων. Πρόσθετα τα πάνελ δεν είναι απαραίτητο να βιδωθούν στο δάπεδο έδρασης, καθώς το έξυπνα μελετημένο ειδικό σύστημα, για την εξισορρόπηση της πίεσης, εξασφαλίζει την απαραίτητη στατική επάρκεια.

Μια τέτοια κατασκευή, που έχουμε παρουσιάσει στην αγορά των προκατασκευασμένων πισίνων, εδώ και 15 χρόνια περίπου, δεν εξασφαλίζει μόνο την φορητότητα της δεξαμενής, αλλά στην περίπτωση που αποφασιστεί η τοποθέτηση τους εντός του εδάφους, προσφέρει παράλληλα το σημαντικό πλεονέκτημα της μείωσης του χώρου εκσκαφής κατά ένα μέτρο περίπου σε κάθε διάσταση. Ασφαλώς, η περιορισμένη έκταση εκσκαφής σημαίνει, λιγότερο κόστος κατασκευής, ευκολία στη αποκατάσταση του χώρου με μειωμένα προβλήματα καθίζησης μεταξύ της πισίνας και του υγιούς περιβάλλοντος.

Επιπλέον, το σημαντικότερο ίσως  πλεονέκτημα και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι ότι τα μεταλλικά πάνελ που θα σχηματίσουν τη δεξαμενή της πισίνας, μπορούν να κατασκευαστούν κάθε φορά στις διαστάσεις του διαθέσιμου χώρου. Είναι λοιπόν αυτονόητο το μεγάλο αυτό όφελος, ιδιαίτερα σε χώρους με μικρές διαστάσεις, όπου και η ποιο δημιουργική φαντασία δεν μπορεί να σχηματίσει την εικόνα.

Ασφαλώς οι φορητές προκάτ πισίνες Hydrous, είναι εφοδιασμένες με τον βασικό εξοπλισμό που συνοδεύει τις παραδοσιακές πισίνες, ενώ μπορούν να δεχθούν όλα τα συστήματα ανακυκλοφορίας του νερού καθώς και όλα τα αξεσουάρ άσκησης και διασκέδασης.

Αξίζει το κόπο να επικοινωνήσετε μαζί μας, εφόσον οι προδιαγραφές των πισίνων Hydrous που σας αναφέραμε σε αυτό το άρθρο, ταιριάζουν στις απαιτήσεις σας αλλά και στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε. Θα χαρούμε να τα πούμε από κοντά.

Ασφαλώς και μια προσεκτική περιήγηση στο Site μας θα σας βοηθήσει να σχηματίσετε μια πληρέστερη εικόνα.

ΥΓ. Ξεχάσαμε ίσως να αναφέρουμε το κυριότερο με βάση όσο αναφέραμε προηγούμενα, ότι δηλαδή οι πισίνες Hydrous είναι ιδανικές για τοποθέτηση επί του εδάφους, όταν οι ειδικές συνθήκες σε κάποιες περιπτώσεις οδηγεί αποκλειστικά σε επίγειες πισίνες.

Επικοινωνήστε μαζί μας :

  • Λάμπρου κατσώνη 54, Καλλιθέα, τκ 17674
  • Τηλέφωνο : 210 - 9411730
  • Fax : 210 - 9411190
  • Email : Info@orionpools.gr

 

Όροι χρήσης - Cookies

Πολιτική Απορρήτου